Wizyta gimnazjalistów na Uniwersytecie Ekonomicznym w ramach projektu „Nauka i technologia dla żywności”

IMG_0009

01 grudnia uczniowie klas 1GB i 1GC uczestniczyli w zajęciach laboratoryjno-komputerowych prowadzonych przez pracowników naukowych Uniwersytetu Ekonomicznego.

Zajęcia były bardzo ciekawe i miały wymiar praktyczny. Uczniowie osobiście wytrącali z żółtka jaja kurzego lecytynę i sporządzali naturalny, bez konserwantów, krem do rąk. Korzystali przy tym z profesjonalnej aparatury. Za pomocą spektroskopu IR, badali również próbki substancji i rozpoznawali lecytynę.

Po zakończeniu zajęć laboratoryjnych i przerwie na lunch nasi „młodzi naukowcy” przeszli do pracowni komputerowej. Każdy z uczestników przygotowywał tam prezentację na temat odbytych zajęć, użytej aparatury i efektów swojej pracy.

Zapraszamy do galerii: https://zs6.wroc.pl/galeria/

Udostępnij to
Zespół Szkół Integracyjnych we Wrocławiu

Zespół Szkół Integracyjnych we Wrocławiu

Skip to content